Christian Bitz – en realistisk sundhedsinspirator

Hvordan vi tænker sundhed er vidt forskelligt, men en ting er sikkert-  vi støder på gode og nye råd hele tiden og det er ikke det hele der passer sammen. Hvad vi vælger at tro på er op til os selv. For nogen er det nemt at vælge, for andre en jungle. Din måde at sortere sundhedsinformationer på, kan påvirke dig. Er du typen der halser videre til næste metode hele tiden eller finder du roen og dit eget sundhedsfundament og supplerer med ny viden og det du finder brugbart? Afhængigt af hvordan du gør, kan nye sundhedsviden og trends inspirere eller stresse.

Sundhed bør ikke stresse dig, det skal være motiverende, give energi og afføde velvære. Først her er det sundhed.

Det er mine holdninger og derfor  blev jeg så glad og opløftet, da jeg i går hørte et foredrag med Christian Bitz, sundhedsekspert fra bla.  Go´Morgen Danmark. Et foredrag med fokus på ovenstående. Foredraget blev afholdt i Forebyggelsescentret i Søborg og havde fokus på  begrebet sundhed, ernæring og myter.

Et meget klart budskab var at beholde og leve efter sundhedsrealismen – det skal være sjovt og give mening at være sund. Der skal ikke være fyldt med regimer og løftede pegefingre, som ikke kan overholdes –  det er der ingen der bliver sund af. Med en god baggrundsviden om kost, ernæring og motion,  kan man danne sin sundhedsbane og holde fast og være glad. Christian Bitz er en inspirerende og humoristisk mand, der har valgt sin sundhedsbane. En bane der er velvalgt og nøje gennemtænkt efter en årrække med valg der blev fanatiske. Den fanatiske levevis afføder ikke sundhed og kan blive en social hæmsko, der påvirker psyken. Den personlige erfaring, der lå bag valgene og holdningerne giver foredraget styrke.

En sund levevis der når hele vejen rundt om dig kommer ikke på en dag. Jeg har været mange år om at nå dertil hvor jeg er i dag. Jeg føler mig sund og jeg tager valg. Jeg kan godt genkende tankerne med at finde sit eget sundhedsfundament og så bygge på. For mig har det været afgørende at kunne blive klogere og lægge livsstilen om i små hak, som hen ad vejen er blevet til et solidt og godt fundament. Hvad med dig?

Er det svært at komme i gang, så start med de små ting. Det er gentagne gange bevist, at sund levevis smitter af på andre ting. Start fx med at spis sundere, du får automatisk mere lyst og energi til at motionere – det vil måske i sidste ende give energi til at stoppe dårlige og sundhedsskadelige vaner som rygning. Den sunde spiral er startet og den vil føre gode ting med sig. Men lad være med at tro at alt sker på en dag, et skridt ad gangen. Gør sundhed til en livsstil – ikke en religion. Det er livsstilen der virker bedst.

Hop forbi Christian Bitz hjemmeside www.christianbitz.com og bliv inspireret og hold øje med wellness & Fitness, vores mål er bla. også at finde de mennesker som gør sundhed til noget positivt og motiverende. Dem præsenterer vi for dig, så du kan finde inspiration og tage aktive sundhedsvalg.

Posted in Sundhedsblog, Trends og tendenser and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *