Raw Food café på Nørrebro

Smoothie

Har i lang tid snuset til begrebet Raw Food- altså på den der “læse om” måde. Det er interessant, hvordan man kan støde på et koncept, et ord, et begreb og så pludselig dukker det op allevegne.

Raw food er en livsstil – et koncept med klare regler- det gælder om at spise råt og ikke-tilberedt en så stor del af tiden som muligt, jo højere man kan få procenten af rå mad op, jo bedre og mere gavnligt for kroppen. Det er argumenterne for raw fooderne, som man kalder dem der lever efter principperne.

Helt råt behøver det dog ikke at være. Man må godt varme maden op til maksimalt 42 grader. Det handler om at bevare så mange enzymer, vitaminer og andre næringsstoffer i råvarerne, som muligt – stoffer, der ellers typisk forsvinder ved højere opvarmning.

Jeg har egentlig hele tiden tænkt lidt, at det var et nyt sundhedstrip – en ny trend “helt almindelig salat i camoufleret hip form” – og så måtte man nok også afstå fra kager og andre café -agtige nødvendigheder- men jeg er ved at vågne op, især efter at have besøgt en mindre Raw Fod café i Blågårdsgade i København. ” The Raw Tribe” blev det første sted hvor jeg stiftede bekendtskab med Raw Food.

Jeg fik en Green Energy smoothie med Wheatgrass, en pizzaslice, 2 forskellige nøddekager og 1 basilikum-kakao romkugle – jeg var helt solgt. Har sjældent smagt så lækre ting. Der er uden tvivl en mindre Raw Fooder gemt i mig. Jeg må opleve mere af det der Raw Food og jeg har fluks købt bogen RawCake af Caroline Fibæk – en bog om magisk sunde kager der smager af kage!

Læs min anmeldelse af “The Raw Tribe” her
Køb bogen Raw Cake og andre bøger om raw food hos Saxo:

Rawcake - Kager på raw food konceptet af Caroline Fibæk

Rawcake - Caroline Fibæk

Raw Food af Jens Casupei

…se flere bøger om Raw Food hos Saxo.com.

Posted in Sundhedsblog and tagged , , .

One Comment

  1. Pingback: Sund fastfood er fx Raw Food – men hvad er det? | Wellness & Fitness

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *