Hvorfor økologi?

Jeg sværger til økologi – ingen tvivl om det – har aldrig tvivlet. Men læser med forundring undersøgelser der hver gang konstaterer at økologi ikke er sundere end konventionelt dyrket mad. Den sidste nye  undersøgelse er lige kommet fra DTU fødevareinstituttet, Københavns Universitet og Aarhus Universitet og viser, at økologiske grøntsager ikke indeholder flere vitaminer end konventionelt dyrkede grøntsager.

En øko ko måske?

En øko ko måske?

Det er faktisk heller ikke derfor jeg køber økologi. Jeg har aldrig antaget at selve frugten eller grøntsagen var sundere pga indholdet af vitaminer. Jeg køber økologi for at slippe for at fylde mig selv, min mand og mine børn med pesticidrester. Der er nemlig masser af undersøgelser der viser at der sidder masser af rester af pesticider på frugt og grønt. Nogle pesticider findes på og i frugtens skræl, mens andre pesticider findes i hele frugten. Man kan derfor ikke være sikker på at fjerne eventuelle pesticidrester ved at vaske eller skrælle frugten før den spises. Desuden er det ikke alle pesticider, der kan vaskes af med vand. Der er derfor ingen garanti for at pesticidrester kan fjernes ved at skylle eller skrælle frugten.

Ifølge Wikipedia er et pesticid betegnelsen for en gift, der er beregnet til at kontrollere for eksempel planter, insekter, svampe, gnavere og andre organismer, der opfattes som skadelige. pesticider er faremærket i forskellige klassificeringer.

Pesticider er gift og har for mig at se ingen agenda i menneskekroppe.

Lige nu ved man ikke engang hvad langtidsvirkningerne af pesticiderne gør ved os og man skal måske passe på med at konkludere for hurtigt at de er lige så sundt at spise fødevarer med pesticidrester som økologiske fødevarer, da man jo kun har undersøgt en faktor, nemlig vitaminindholdet. Jeg tager ikke risikoen og sidder om 30 år, hvor forskerne så finder ud af alle de  ting som pesticidresterne er skyld i.

Jeg synes det er sund fornuft at vælge økologi – økologisk kost må være kroppens valg hvis den selv kunne bestemme.

Det har altid været det sundhedsmæssige perspektiv der har fået mig til at putte økologi i indkøbskurven, men man skal selvfølgelig ikke kimse af at økologi også er velvalgt af dyreetiske og miljømæssige årsager.

Hvad får dig til at vælge eller fravælge økologi? Giv din mening til kende nedenfor!

Læs om DTU fødevareinstuttets undersøgelse  her

Posted in Sundhedsblog and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *