Influenza A, svineinfluenza, H1N1 – vinterens kommende pest!

Det kommer i bølger – snakken om den nye influenza A – influenzaen med de mange navne. Siden marts har det bugnet med informationer i alskens medier om den nye svineinfluenza. Men hvor finder man den bedste viden om influenza A og hvordan holder man sig ajour omInfluenza A tilstanden i Danmark henover vinteren?

Personligt har jeg fuldt med i det meste på nettet, gennem netnyhederne og ved forskellige søgninger har jeg fundet relevante informationer, der tilsammen har givet mig et rimelig godt billede af den nye Influenza A.

På nettet finder man de overordnede retningslinjer for Influenza A hos:

Sundhedsstyrelsen ; her kan du læse om, hvordan Danmark forholder sig til Influenza A, hvem der er i risikogruppen for at udvikle komplikationer til Influenza A,  hvad der er symptomerne på Influenza A samt hvilken forebyggelse og behandling af Influenza A der er mulig i Danmark.  Der findes desuden et helt afsnit med råd og vejledning til hvordan skoler, institutioner, arbejdspladser, borgere samt sundhedsvæsenet bør forholde sig til Influenza A, H1N1.

På samme site finder du en hotline, hvor du kan ringe mandag til fredag med akutte og aktuelle spørgsmål. Jeg har selv afprøvet den, da min yngste søn havde været i nærheden af en smittet og jeg skulle finde ud af, hvordan jeg skulle forholde mig til Influenza A. Jeg blev venligt og kompetent mødt i telefonen.

Har du interesse i at følge de sidste nyheder – så tilmeld dig nyhederne om Influenza A på sundhedsstyrelsens hjemmeside og få dem direkte på mail.

Statens Seruminstitut: her finder du information om den aktuelle tilstand i danmark vedrørende Influenza A. Hvor mange er smittet lige nu med Influenza A – du kan følge udviklingen i deres overvågningsafsnit uge for uge,  hvor læger fra hele landet indrapporterer kendte sager omkring Influenza A. Dette giver et billede af hvordan  influenza A aktiviteten er i Danmark.

Du kan tillige læse om pandemi og pandemiplanlægningen omkring Influenza A og du kan få viden om Influenza A vaccinen – et helt afsnit med spørgsmål og svar giver dig mulighed for at søge de informatiner du har brug for.

Medier som Politiken og Berlingske  har løbende haft temaer om den nye Influenza A

Posted in Sundhedsblog and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *