Raw ice – næsten! Lækker is – ny supertrend!

Raw food som helhed vinder frem, måske ikke som en fuld livsstil, men som et supplement til dem der tænker og tager stilling … til sundhed! Støder på det hele tiden og det påvirker mig faktisk – vi tænker mere råt herhjemme, på mange måder – startede sådan lidt med tanker som

Raw is med jordbær
Raw is med jordbær

“hmm hvorfor skære alle grøntsagerne ned i kødgryden og varme alle næringsstofferne ud af dem i stedet for at holde kødgryden så simpel som muligt og så lave rå salater og grøntsager på skønne måder ved siden af”
Vi kører nu både med børne og voksensalater til alle måltider.

Mine børn, 3 af slagsen, elsker is- jo mere syndige og større jo bedre, men de elsker også frugt. Blev inspireret af af smoothies og af Raw principperne og lavede i dag is med min datter på knap 5 år (som absolut heller ikke gider de der smoothies men hellere vil drikke saftevand). Det var det største hit i mange dage og jeg sad og smilede og spurgte “skal du ikke have lidt mere?” hvor jeg normalt måske ville udtale “godt og så er det sidste portion”

I får opskriften her:

1 pose frosne hindbær
1 pose frosne jordbær
3,5 spsk agavesirup
lidt vaniliepulver
soyamælk så konsistensen passer

Blend igennem foodprocessor – hvis alle bær er frosne kan konsistensen spises med det samme hvis der puttes meget lidt væde i. Men det bliver også en mindre portion så. Ønskes portionen større eller er konsistensen ikke frossen nok, så hæld mere væde i og put i fryseren nogle timer.

Top med gojibær – eller med revet Raw chocolade – vi brugte gojibær i dag :-)

Soyamælk er jo ikke raw og ønskes isen total raw kan man evt bruge mandel eller nøddemælk.

Billede: Jordbær from Yuri Arcurs Website

Posted in Sundhedsblog and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *