Rawception-“Glød & Glæde med Raw Food” en ny bog er født

Lad os bare nævne konklusionen først: vi synes at “bogen man MÅ eje” er her. Raw Food coach Vibeke Amdisen er aktuel med sin første bogudgivelse “Glød & Glæde med Raw Food”. Vi var til Rawreption hos SimpleRAW på Vesterbro for at møde kvinden bag bogen og få signeret et eksemplar.

SimpleRAW er Vesterbros nye café og den er med garanti en af de sundeste caféer i området og de lagde hus til Vibekes bogreception. Et meget fint, hyggeligt og smagfuldt arrangement med Chardonnay Pinot Noir i glassene og to slags Raw håndmadder på disken. Raw brød med SimpleRAW´s egen fantastiske humus og raw brød med Vibekes opskrift på rød peberpaté. Fint dekoreret med fx chili og rødbedestrimler. Det var svært at holde sig fra fadet og i krogene hørtes positivitet og overraskelse.

Det emmede af god stemning i lokalet som var fyldt med mennesker. Der var både dem der kendte og dem der havde hørt om. Der var dem som kom forbi og afhentede take away sandwich og take away kage og der var alle dem, der var der specifikt for at få signeret den bog de havde fået fingrene i og som de forventningsfuldt bladrede i.

Intet nyt under solen, tænker du måske. Det bugner af kogebøger, madbøger, inspirationsbøger alle steder. Den ene mere lækker end den anden. Man bliver draget af de smukke billeder og den udstråling forsiderne og indholdet har. Hvorfor så købe en mere, hvad kan denne tilbyde?

Som oplæg til svaret vil jeg citere et par linjer fra indledningen i bogen “Mit mål er at hjælpe folk i gang og samtidig afmystificere Raw Food-konceptet og livsfilosofien. Vise, at Raw Food er for alle, og at det ikke blot er naturligt, men også sjovt og underholdende for både børn og voksne”

Et første øjekast på indholdsfortegnelsen i bogen samt en gennembladring af de enkelte afsnit,  giver mig  lyst og vigtigst af alt- jeg finder det muligt. Det som i andre bøger kan virke uoverskueligt og tænkt, ser pludselig ikke så svært ud. Man finder tips, ideer og videns-afsnit spredt gennem bogen som bakkes op af opskrifter, der appelerer til både børn og voksne. Jeg står med en bog i hånden som giver mig lyst til at komme i gang og det i sig selv er fantastisk.

Bogen henvender sig også til børnefamilierne med gode råd, forslag til sunde madpakker, ideer til kreative lege samt nemme retter henvendt til børnene. Netop dette faktum gør at vi er specielt vilde med netop denne Raw Food bog.  Raw Food er ikke umiddelbart et ord man i første omgang forbinder med børnevenlig mad, men sådan bør man slet ikke tænke.

Nu skal det lige siges, at vi ikke har læst den endnu, kun bladret og kigget. Men det ser lovende ud og konceptet omkring og bag bogen er det der gør forskellen fra andre mad og kogebøger. Vi vender tilbage med et interview med Vibeke Amdisen og indtil da vil vi nærstudere og afprøve bogen “Glød & Glæde med Raw Food”. Følg med på Wellness&Fitness – meld dig ind i vores facebook gruppe oppe til højre og få mere info om Raw Food, om Vibeke Amdisen og om vores erfaringer med Glød & Glæde gennem Raw Food.

Da vi forlod receptionen stødte vi på to veninder, der låste deres cykler op uden for caféen. Den ene sagde “Jeg skal klart hjem og have bogen på min jule-ønskeliste”. Havde vi ikke købt den selv, så havde vi tænkt det samme.

Du kan købe bogen hos Saxo.dk:

Husk at læse vores anmeldelse af Caféen SimpleRAW.

Om Raw Food

Raw Food handler om at spise så naturligt som muligt. Det er en livsstil med kost, der er uforarbejdet, for at bevare så mange næringsværdier i kosten som muligt.

Posted in Sundhedsblog and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *