Børneyoga

boerneyogaDet siger sig selv, men det er ikke alle der ved det – yoga er for udøvere i alle aldre. I takt med at yoga bliver en mere og mere almindelig aktivitet til velvære og træning, er børneyoga også ved at vinde frem som tilbud på de mange yogaskoler rundt omkring i landet. Børneyoga appellerer til mange børn, da det er helt uden konkurrencemoment. I stedet lægges der vægt på kropsbevidshed, afspænding og ro. Børnenes tilgang til yoga bliver derfor bevægelse gennem sjove lege der hurtigt kan minde om akrobatik. Børneyoga giver børnene smidighed og styrke, der sammen med en god kropsbevidsthed og ro i sindet. Begge dele er gode egenskaber i en hverdag, der både kan være alt for stresset eller alt for stillesiddende. Desuden ser man ofte at børneyoga har en god effekt på både motorisk urolige- og indadvendte børn.

Indtil videre bliver børneyoga overvejende udbudt i og omkring landets større byer. Vi har lavet en liste nedenfor:

Børneyoga på Amager:
Dina Yoga
Emmamaria Vincentz underviser i børneyoga på Rhodosvej 2 på Amager. Holdet er for børn med eller uden en voksen. Børnene er fra 6-13 år.

Børneyoga i København K:
Yogakompagniet
Alle børn i alderen 3-5 kan deltage. Der kræves ingen forudsætninger og i undervisningen lægges der vægt på at imødekomme børns forskellighed. Undervisningen foregår i Vendersgade 20, 1363 København K

Børneyoga på Nørrebro:
Sisseyoga
Børneyoga i hold fra 4-6 år og 7-10 år. Undervisningen foregår på Hamsa Yoga Studio, Ravnsborggade 19, baghuset, 2200 Kbh. N.

Børneyoga i Hørsholm:
YogaZensation
Blanding af yoga lege og traditionelle yogaøvelser, hvor hele kroppen arbejdes igennem – fra 5 år.
Undervisnigen foregår hos Yogazensation, Hovedgaden 55c, 2 sal, 2970 Hørsholm

Udstyr til børneyoga:
Little Yogis Mat (set hos Yogaudstyr.dk)
Smart yogamåtte til børn der går til børneyoga.
Måtten er pyntet med et dusin silouetter af små yogier i forskellige asanas (yoga stillinger). En skridsikker og isolerende yogamåtte der samtidig fungerer som en fin guide til børn der laver yoga.
Måler 60cm x 150cm x 3mm. Farve turkis-blå.
Se den her: Little Yogis Mat

Posted in For børn and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *