Fakirmåtte – ikke kun for fakirer!

sommatte-piggeDen indiske sømmåtte har sine rødder i den 5000 år gamle Veda-tradition, læren om balance i krop og sjæl. Yogier og fakirer har i al tid siddet eller ligget på søm for at løsne blokeringer, både fysiske og mentale. Målet var at opnå en perfektion af krop og sans.

Den traditionelle sømmåtte er også kendt som en fakirmåtte og leder unægteligt tankerne hen på radmagre tegneseriefakirer, der ligger strakt ud på en fakirmåtte med meget høje søm. De oprindelige sømmåtter blev lavet af træ og metalsøm. Nu hvor vores moderne verden har genopdaget den gamle tradition til velvære er materialerne andre: plast og stof. I Sverige og Finland har sømmåtten været brugt i flere år – nu er den endelig ved at blive kendt i Danmark.

Sømmåtten er lavet af en flad stofpose med et tyndt lag skumgummi indeni. Overfladen er dækket af små plastcirkler med hver 27 små søm – op til 8 000 i alt, afhængig af type.

Lig på en sømmåtte og få det godt!
Trykket fra sømmene gør at blodkarrene i huden udvides, hvilket giver bedre blodcirkulation, øget iltindhold i musklerne samt forbedret fjernelse af affaldsprodukter fra disse. Behandlingen siges at frigøre endorfiner, kroppens eget morfin mod smerte. Endorfin er også det hormon som medfører et positivt skud energi efter fysisk træning. Behandlingen frigører desuden oxytocin, som giver afslapning og velvære.

Sådan bruger du en fakirmåtte:

Læg måtten i sengen eller på et andet blødt underlag. Anvend gerne en nakkepude eller et sammenrullet håndklæde under måtten som støtte for nakken. Læg dig til rette så at huden hviler mod sømmene. Træk vejret dybt og slap helt af. Er du meget sensitiv, kan du i begyndelsen lægge et tyndt klæde mellem din hud og sømmene. Du opnår en lidt mindre effektiv virkning af behandlingen på den måde. I begyndelsen vil det være tilstrækkeligt, hvis du ligger på måtten 10-15 minutter. Derefter kan du gradvist øge tidsrummet til 20-40 minutter. Det er ikke farligt for dig, hvis du bliver liggende i længere tid eller falder i søvn. Anvend den når du har tid og lyst, gerne hver dag.

Læs mere og bestil på: Shaktimåtten.dk

Posted in Forside, Livsstil & Sundhed and tagged , , , .

One Comment

  1. Har Fakirmåtten, og føler virkeligt at blodet pumper rundt i kroppen når jeg ligger på den, fantastisk måde lige at finde ind i sig selv på og stresse ned!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *