5:2 faste er ved at blive udbredt i Danmark

Der er efterhånden ikke det medie som ikke omtaler 5:2 fastekuren. Dem der har fastet i længst tid har været igang siden starten af januar hvor BBC-dokumentaren Eat, Fast and Live Longer blev vist på dansk TV.

Efterhånden som flere bliver bekendt med fasten prøver de den i kortere eller længere perioder.

Fordele ved 5:2 faste

Mange har taget kuren til sig, da det kun er 2 dage om ugen man skal faste og det er kun en dag pr gang der skal fastes, så man er hurtigt tilbage på normal kost.

5:2 kuren er ikke som mange andre kure hvor det mest handler om hvad der er forbudt men istedet om at du det meste af tiden kan spise fuldstændigt som du plejer og kun to dage om ugen tælle kalorier. På fastedage må mænd indtage 600 kcal og kvinder 500kcal.

Det at du selv kan vælge to dage at faste på, gør at det er nemt at få lagt ind i din hverdag.

Teorien bag 5:2 faste

Forsøg på mus har vist at ved at begrænse kalorieindtag til et minimum vil du blive sundere, leve længere, nedsætte risikoen for sygdomme, blandt andet kræft og Alzheimers samt forbedre din indlæringsevne og få nedsat dit kolesteroltal.

Lignende kure

5:2 kuren er ikke som mange andre kure som er blevet populære gennem tiderne hvor kroppen ofte vender tilbage til udgangspunktet hvis ikke kuren forsættes men minder mere om Alternate Day Faste som faster hveranden dag i modsætning til 5:2 kuren hvor det kun er to dages faste.

Hvor kan du købe bøger om 5:2 kuren?

De fleste velassorterede boghandlere har bøger på dansk om 5:2 og de kan også købes på nettet hos blandt andet PLUSbog og Saxo.com

Posted in Kost, Trends og tendenser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *