Chiafrø – derfor skal du spise dem

Chiafrø er et 100% naturligt produkt, som udelukkende indeholder naturlige ingredienser som er sunde for din krop. Chiafrø har et stort indhold af kostfibre, proteiner og omega fedtsyrer.

Chia Seeds on a wooden spoonChiafrø stammer oprindeligt fra syd- og mellem Amerika, hvor lokalbefolkningen har brugt chiafrø i deres madlavning gennem mange generationer. I dag dyrkes chiafrø også i andre verdensdele, blandt andet Europa. De chiafrø man kalder ’oprindelige’ og ’rigtige’, er dog stadig dem der bliver dyrket i syd- og mellem Amerika.

I den moderne tidsalder har frøene fået det populære kaldenavn, ’superfood’ – altså, super mad.

Hvorfor spise chiafrø?

Der er mange grunde til at du skal spise chiafrø. Der er absolut intet usundt eller negativt ved chiafrø.

Herunder er der nogle grunde til, hvorfor du skal spise chiafrø.

  • Forebygger kræft.
  • Gør dig slank –  på grund af det høje fiberindhold holder de dig mæt i lang tid.
  • Giver stærke knokler. Chiafrø indeholder alle proteiner og ernæringsmæssige ting der skal til for at give stærke knokler
  • Styrker din fordøjelse. De mange fibre giver dig en god og sund fordøjelse

Du kan læse mere om sundhedsfordelene ved chiafrø her: motionszonen.dk/chiafroe-virkeligt-saa-sunde/

Anvendelse – sådan kan du bruge chiafrø

Det fantastiske ved chiafrø er at de ikke smager af meget – de er smagsneutrale. Normalt er dette en ulempe, for hvorfor skulle man så spise det, hvis det ikke smager af noget?

Ved chiafrø er det en stor fordel. Dette gør nemlig at frøene er velegnet til al slags mad – bagværk, morgenmadsprodukter, aftensmaden, samt i andre typer mad. Der er dog ingen tvivl om at chiafrø mest bliver anvendt til bagværk, hvilket det også er perfekt for til.

Desuden er det super nemt – hæld chiafrø oven i dejen og rør det rundt.

Chiafrø er derudover også velegnet til morgenmadsprodukter. Her er et par eksempler på, hvordan du kan anvende chiafrø til din morgenmad:

  • Hæld chiafrø oven på musli eller yoghurt.
  • Bland chiafrø med andre frugter og nødder.
  • Chiafrø i bagværk – specielt franskbrød.

Chiafrø er et naturvidunder. Det har en fair pris, det fylder ikke ret meget og gør alt godt for kroppen.

Posted in Kost, Superfood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *