Livets olie- får du den rigtige sammensætning af fedtstoffer?

Der er ekstremt meget fokus på fedtstoffer- de rigtige af slagsen. At have styr på sine fedtstoffer hører med i opskriftbogen “at have styr på sit liv” – jeg vil gerne have styr på mit liv og mine fedtstoffer. Jeg tænker sunde fedtstoffer på flere måder og det er naturligt for mig at dele det op i:

  • dem vi får naturligt gennem fødevarer
  • dem vi indtager som olier – et slags kosttilskud

Jeg har tidligere sat fokus på fedtstoffer, de sunde af slagsen. Det er selvfølgelig vigtigt at forstå hvorfor fedtstoffer er vigtige for kroppen og derigennem finde motivationen og viljen til at gennemse sin livsstil og se om det er nok det vi spiser. De livsvigtige fedtsyrer (EFA) kan ikke dannes i vor krop, men skal tilføres via vor mad, og når denne ikke indeholder nok af disse vigtige fedtsyrer, er vi nødt til at supplere madens manglende indhold af fedtsyrer, med tilskud af rene, uraffinerede fedtsyrer. Det er så bare at vælge hvilken type vi vil have.

På landets største sundhedsmesse i Forum oktober 2010 stødte jeg på “Livets Olie” – en olie som blander den rigtige mængde af Omega 3-6 og 9 fedtsyrer fra forskellige planter. Livets Olie laves af producenten og distributøren “Din Sundhed” og er et, som jeg ser det, fuldstændigt gennemtænkt supplement til kosten. Her får du fedtstoffer til den sunde konto.

Livets olie fås i flere varianter, en standard henvendt til den brede gruppe eller den samlede familie, en Livets Olie Kvinder, en Livets Olie mænd – Der er ikke den store forskel i indholdet af fedtstoffer.

Til eksempel kan nævnes at Livets Olie Standard er en blanding af hørfrø og kæmpenatlysolie. Disse 2 planteolier indeholder den optimale mængde og sammensætning af Omega 3, Omega 6, GLA/Gammalinolensyre + Omega 9, Omega 3 – Omega 6 i forholdet cirka ca. 2:1.

Anbefalet indtag for en voksen person 2 spiseskefulde pr. dag, cirka 20-25 ml, bedst om morgenen og sammen med mad

Jeg og familien er på Standard Livets Olie og vi blander den i både salat, smoothies og grød. Mums! – (og vi spiser altså også fisk, avocado og nødder – men de voksne er bedst til det) – Du kan købe Livets Olie i fx helsekostbutikker.

Hvordan tænker du sunde fedtstoffer ind i din kost?

Læs mere om fedtstoffer i vores artikler:

Fedtstoffer – hvor meget og hvilke?

Mangler du D-vitamin?

Posted in Fedtstoffer and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *