Er Jack3d livsfarligt?

Jack3d pulverNår det gælder pre-workout produkter, er Jack3d super populært. Det gælder både her til lands og uden for landets grænser. Jack3d er dog samtidig et kosttilskud, som bliver meget diskuteret i fitness kredse. Ifølge rygtet er det nemlig meget farligt, selvom det også er super effektivt.

Nogle taler ligefrem om af Jack3d er livsfarligt. Men hvad er rygter og hvad er fakta? Det kan du læse mere om lige her.

Sådan virker Jack3d

Dimethylamylamine eller DMAA er det stof, som gør at Jack3d virker opkvikkende. Stoffet virker ved, at det stimulerer centralnervesystemet. Det er nøgagitg den samme virkning som kendes fra koffein og effedrin og narko som eksempelvis amfetamin. Den opkvikkende effekt gør, at din styrke og udholdenhed bliver øget og forbrændingen skyder i vejret. Denne effekt har gjort DMAA til en hyppig ingrediens i forskellige slankeprodukter.

Du kan læse mere om virkningen af Jack3d lige her.

Er det livsfarligt?

Det korte svar er ja. Jack3D kan være livsfarligt. Årsagen er at det aktive stof DMAA, som stimulerer centralnervesystemet meget kraftigere end lovlige stoffer som eksempelvis koffein. Herved øges blodtrykket markant. Hvilket kan medføre hjerneblødninger eller slagtilfælde for folk der i forvejen døjer med hjerteproblemer, åreforkalkning eller andre kredsløbssygdomme. Netop derfor er stoffet ulovligt i USA og EU.

For de fleste mennesker vil bivirkningerne dog være noget mere harmløse, som eksempelvis kvalme, appetitløshed, søvnproblemer og så videre, men der er bestemt ingen grund til at tage nogen chancer – så hold dig hellere langt væk!

Jack3d og DMAA alternativer

Du behøver dog ikke udsætte dig selv for denne risiko, og opsøge det illegale marked for at skaffe DMAA, der findes nemlig en række gode alternativer, når det gælder pre-workout produkter, som ikke er farlige for dit helbred. De fleste lovlige produkter består af flere forskellige produkter herunder koffein. Koffeinen er det aktive stof, som har en effekt på dit energiniveau. Det er også det eneste stof i disse produkter, som reelt har en effekt. Derfor er det dumt at købe dig fattig i disse erstatningsprodukter. Køb istedet det produkt der har en effekt i ren form, som koffeinpiller eller pulver. Ginseng er også et godt og harmløst alternativ, som har en god effekt på dit energiniveau.

Ovenstående er et gæsteindlæg fra David fra Trainsmarter.dk – tak for et godt og informativt indlæg.
Vil du selv have et gæsteindlæg på wellness-fitness.dk, så læg en besked her: Gæstebloggere.

 

Posted in Kosttilskud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *