Hvorfor er proteinpulver sundt?

proteinpulverHvis du træner seriøst med henblik på at opbygge muskelmasse, er proteinpulver et must for dig.

Proteinpulver efter hver træning sikrer nemlig, at din krop får tilført det protein, der er nødvendigt, for at dine muskler kan vokse. Derved løber kroppen ikke tør for energi og begynder at tære på den muskelmasse, du allerede har opbygget.

God effekt på immunsystemet

Proteinpulveret virker ved at give din krop de nødvendige byggesten til at producere de vigtige aminosyrer, som anvendes til at opbygge muskelmasse. Kroppens hormonelle system og muskelcellerne bliver herved styrket, hvis du indtaget proteinpulver regelmæssigt. Samtidig indeholder whey proteinpulver antioxidanter, der har en rigtig god effekt på immunsystemet.

Køb kun proteinpulver produceret under kontrollerede forhold

Nogle gange kommer der historier i pressen om, at proteinpulver er farligt. I disse tilfælde er der dog ofte tale om pulver tilsat ulovlige stoffer, som er produceret uden for EU under tvivlsomme forhold. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på kvalitet, når du køber proteinpulver.

Hvis du køber kvalitetsproteinpulver, som er produceret under kontrollerede forhold, er proteinpulver på ingen måde farligt for dig – tværtimod.

Naturlige ingredienser

Almindeligt, whey proteinpulver indeholder valleprotein, som er et helt naturligt restprodukt fra mælkeproduktionen. Der er altså tale om helt naturlige ingredienser, der findes i andre fødevarer. Derfor er der heller ikke nogen bivirkninger ved at indtage proteinpulver som et supplement til din diæt. Se et eksempel på proteinpulver og kosttilskud her.

Du skal selvfølgelig ikke bygge din diæt op på udelukkende at leve af proteinpulver. Proteinpulver er et kosttilskud og et supplement til en i forvejen sund diæt.

Lev længere med proteinpulver

Illustration fra Cell Metabolism

Illustration fra Cell Metabolism

Køber du kvalitetsproteinpulver, er der meget der tyder på, at det udover at booste din muskeltilvækst også er sundt for hele kroppen og i nogle tilfælde kan forlænge dit liv.

Universitet i Brecia i Italien har udført forsøg med proteinpulver. Resultaterne af disse forsøg viser, at proteinpulver kan medvirke til at forlænge livet med 12%. Det skyldes at pulveret styrker muskler og knogler i alderdommen. Hvis du vil læse den videnskablige artikel fra førsøget, kan du finde den i det tidsskriftet Cell Metabolism.

Forskningen viser, at muskelstyrke, balance, koordination og udholdenhed forbedres markant ved indtagelse af proteinpulver. Samtidig virker proteinpulveret som en energibooster for personer, der har lunge- eller hjerteproblemer.

Hvis du vil leve sundt og længe er opskriften derfor træning, sund kost og passende mængder protein!

Posted in Kosttilskud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *