Vægttab med proteinpulver? Er det muligt?

Proteinpulver fås i mange forskellige smage og varianter.  Foto: Patryk Dziejma

Proteinpulver fås i mange forskellige smage og varianter.
Foto: Patryk Dziejma

Rigtig mange spørger om proteinpulver kan hjælpe på vægttab. Her vil du finde ud af hvorfor proteinpulver rent faktisk er et super overset produkt til folk som gerne vil af med nogle kilo.
 
I dette indlæg tager vi et kig på whey protein som er det mest solgte proteinpulver i Danmark. Det er mest populært indenfor vægttrænings branchen, men du skal ikke lade dig snyde af at det ofte er hjemmesider med store muskelmænd der sælger disse proteinpulver produkter: 
 
Whey proteinpulver er faktisk også super for alle der gerne vil have hjælp til at tabe vægt!
 
Du skal ikke være bange for at blive et muskelmonster - Proteinpulver giver dig ikke større muskler i sig selv, og det fører ikke til at du kommer til at ligne en professionel bodybuilder.

Videnskabelige forsøg med proteinpulver effekt på vægttab

Forskere fra Minnesota lavede et forsøg hvor deltagerne fik 500 færre kalorier pr. dag over en 3 måneder lang periode. De gav så den ene halvdel et placebo og den anden halvdel gav de Whey protein.
 
De der have fået et whey proteintilskud tabte væsentligt mere vægt og beholdt mere muskelmasse end de som fik placebo (6,1% total). Det der er godt ved at beholde muskelmasse er at det gør at dit stofskifte forbliver højt da musklerne kræver mere energi for kroppen.
 
En anden grund til at whey protein er godt for folk som gerne vil tabe vægt er at det også har appetit dæmpende effekt
 
Østrigske forskere gav 28 mænd 4 forskellige drikke. De som tog drikken med 50g whey protein havde væsentligt reduceret et hormon (Grehlin) som fortæller din hjerne at du er sulten. Denne nedsættelse af appetitten kunne måles op til 4 timer efter indtagelsen. Derfor kan det anbefales at drikke en whey protein shake ca. 30-40 min. før et måltid, eller bare hvis du føler dig sulten i løbet af dagen.
Du kan læse forsøget her: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17593904
 
Oveni disse to forsøg skal man også huske på at kroppen bruger ca. tre gange så meget energi på at nedbryde protein som den gør på at nedbryde fedt eller kulhydrater. Dette betyder at protein rent faktisk hæver dit stofskifte og får dig til at forbrænde flere kalorier end hvis du indtog den samme mængde kalorier som fedt eller kulhydrat.
 

Vil du have super billigt og velsmagende whey protein?

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde Getbig.dk, en af Danmarks seriøse forhandlere af proteinpulver og træningsudstyr.

Vi har forhandlet os frem til at vores læsere endda får 10% rabat i en kort periode, så køb dit whey protein på Getbig det eneste du skal gøre er at indtaste rabatkoden well i indkøbskurven. Så der er ingen undskyldning for ikke at prøve det med det samme. På Getbig får du mange lækre smagsvarianter at vælge imellem. Derudover er der smagsgaranti, så du kan returnere produktet selvom du har åbnet det og smagt det - og få alle dine penge tilbage.

Video: Hvordan påvirker proteiner dit vægttab?

Posted in Kosttilskud, Vægttab and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *