Raw Food – hvad står der om Raw Food på nettet?

Raw Food information kan findes mange steder, vi har samlet et uddrag fra forskellige steder

Raw Food handler om at spise så naturligt som muligt. Det er en livsstil med kost, der er uforarbejdet, for at bevare så mange næringsværdier i kosten som muligt. Raw Food livsstilen er ofte økologisk i sin tilgang og økologisk kost udgør en stor procentdel.

På dansk oversættes Raw Food med rå kost, som indikerer at der ikke gøres meget ved maden. Råvarerne spises som de er, hvilket dog ikke betyder at maden nødvendigvis er kedelig.
Raw Food tankegangen går på at jo større andel af din kost der er naturlig og uforarbejdet, jo større sundhedsmæssige fordele vil du opleve gennem kosten. Raw Food kosten vil typisk basere sig på rå frugt, rå grøntsager, nødder, kerner, frø og vegetabilske olier. Men også rå fisk, som sushi og ikke homogeniseret/pasteuriserede mælkeprodukter (som ost, mælk, youghurt) kan inkluderes i kosten.

Raw Food er mad som alle kan spise. Det er lasagne, chiligryde, kager, salater, supper mm. og opskrifterne er typisk ret simple. Der er retter til alle måltider på dagen.

Raw Food er mad, hvor indholdet af enzymer, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer er optimalt, da de ikke er blevet nedbrudt ved opvarmning eller anden forarbejdning.
Raw Food må max opvarmes til 42 grader. Herved bevares næringsværdien i maden og vitaminer, mineraler og andre ting i råvarerne går ikke tabt. Når fødevarer opvarmes til over 42° C, sker der en række kemiske ændringer i maden. For det første ødelægges hovedparten af enzymer og vitaminer. F.eks. går op til 90 % af det meget varmefølsomme vitamin B12 tabt under selv kort opvarmning som eksempelvis sautering. For det andet ændres visse fedtsyrer ved stegetemperatur til de skadelige transfedtsyrer.

Omlægger man kosten til Raw Food vil man ifølge eksperter opleve en række sundhedsmæssige fordele :

Du vil føle dig bedre tilpas med Raw Food
Du får smukkere hud, stærkere negle og hår af Raw Food
Du vil opleve et naturligt vægttab med Raw Food
Du vil opleve at dårlig kropslugt og dårlig ånde forsvinder når du lever af Raw Food
Du vil få mere energi af Raw Food
Du vil opleve bedre overblik og mere fokus i din livsstil med Raw Food
Du sover bedre søvn om natten efter en dag med Raw Food

I det store hele er filosofien og oplevelsen bag Raw Food at den fysiske og mentale balance styrkes med det resultat at den enkelte oplever mere glæde og overskud i hverdagen. Man vil opnå en række sundhedsmæssige fordele som ingen kosttilskud kan tilføre kroppen.

Der er så mange sunde næringsværdier i Raw Food at det med fordel kan afprøves på et antal forskellige lidelse som allergi, eksem, hudproblemer, overvægt, diabetes, astma, gigt, hormonelle ubalacer, svagt immunforsvar.

Læs også vores artikel Raw Food – 10 spørgsmål og svar og anmeldelsen af caféen The Raw Tribe

Vil du læse mere om Raw Food findes der flere bøger der handler om kosten. Disse indeholder også masser af opskrifter. Man kan sagtens supplere sin almindelig livsstil med Raw Food og af den vej øge den mængde næringsstoffer der er i ens kost.

Læs bla.:

Rawcake - Kager på raw food konceptet af Caroline Fibæk

Rawcake - Caroline Fibæk

Raw Food af Jens Casupei

…se flere bøger om Raw Food hos Saxo.com.

Posted in Raw Food and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *