Opskrifter med tang du ikke kan undvære

Vi giver dig hurtige fif og ideer til at udvikle madopskrifter hvor der indgår tang:

Overordnet kan du starte med disse få men essentielle tips:

  • Tænk tang ind i hverdagen; det bedste resultat er ved at integrere ting som en naturlig ting i ens kost
  • Brug tang på forskellig vis; tørret tang som drys på maden, kogt tang som fyld i maden eller tangpulver i din smoothie
  • Prøv forskellige tangarter – du kan købe tang i helsekostbutikker, specialafdelinger i supermarkeder samt nogle fiskebutikker

Vores ideer er:

  • Avocadosalat med blancheret blæretang – en rigtig Omega 3 bombe
  • Brug tang i supper – tang indeholder naturligt salt og vil fungere som salt i maden
  • Nudelsalat med tang og ingefær – lav en nudelsalat med peberfrugter, gulerødder og noritang – drys over med 1 spsk soyasauce, 2 tsk akaciehonning, 2 spsk citronsaft, 2 spsk friskkakket ingefær og hakkede mandler efter behov
  • Rist en god portion grøntsager i lidt kokosolie og tilsæt tang – godt som tilbehør til fx kylling

Læs også vores artikel “Hvad alle bør vide om tang – vi guider dig” 

Hvis du er til de mere klassiske opskrifter kan du købe Ole G. Mouritsens bog fra 2009 “Tang – grøntsager fra havet” – En bog på 288 sider til 299 kr.

Et eksempel fra bogen er “Tangpesto med persille og purløg”

25 g wakame (tørret tang)1 stort bundt bredbladet persille100 g mandler eller pinjekerner0,5 friskt hvidløg1 dl ekstra jomfruolivenolieca. 1 spsk. citronsaftca. 2 tsk. havsaltevt. lidt vand2 spsk. fintklippet purløg

Læg tangen i vand ca. 10 min. Blend skyllet og afdryppet persille i en foodprocessor med mandler eller pinjekerner og knust hvidløg til ensartet konsistens. Knug vandet ud af tangen og kom den i maskinen med lidt olivenolie. Tilsæt citronsaft, og spæd evt. med vand, hvis pestoen ikke er cremet. Smag til med salt. Drys med fintklippet purløg ved servering.

Agurkesalat med hiziki (japansk havtang) – f.eks. til bagt eller stegt fisk eller kylling

(4 portioner)1 agurk10 g hiziki (1/5-del pose)2 spsk. sojasovs 0,5 dl risvineddike eller mild hvidvinseddike1 tsk. flydende honning eller sukker1,5 spsk. sesamfrø

Udblød tangen i vand ca. 5 min. Kog tangen i udblødningsvandet ca. 25 min. Hæld vandet fra tangen og tilsæt sojasovsen, og varm kort tid igennem. Rør eddike med honning eller sukker, til det er opløst. Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær agurken i små tern eller måner og bland med eddikelagen og tangblandingen. Rist sesamfrøene på en tør pande til de er svagt gyldne (ikke for længe, så begynder de at hoppe). Drys sesamfrø i salaten lige før den skal spises.

Boller med tørrede svampe Til 12 stk.25 g gær (1/2 pakke)5 dl lunkent vand2 tsk groft salt2 dl olivenolieca. 900 g hvedemel eller tipo 0060 g tørrede svampe, Karl Johan eller blandedePensling: 2-3 spsk. olivenolieDrys evt. med groft salt, evt. flagesalt

Smuldr gæren i lidt af det lunkne vand i en stor skål, og rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, salt og olie. Rør hvedemel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve ved stuetemperatur ca. 1 time. Læg svampene i blød i koldt vand ca. 30 min., mens dejen hæver. Tænd ovnen på 225 grader. Ælt dejen igennem igen med afdryppede svampe. Form 12 store boller. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. Pensl med olivenolie og drys med salt. Bag bollerne på nederste ribbe i en 225 grader opvarmet ovn ca. 15 min. til de er gennembagte.

Posted in Superfood and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *