Brain Fitness og Velvære

Begrebet brain fitness er ved at blive mainstream i takt med at flere og flere virksomheder tilbyder god gammeldags hjernegymnastik til slappe hjerner på de danske arbejdspladser. En af disse virksomheder er BrainCenter, der tilbyder kurser, workshops og foredrag i brain fitness og mental sundhed:

Med alderen bliver vi bedre til at træffe komplekse beslutninger, men arbejdshukommelsen og sanseapparatet trænger til et eftersyn. BrainFitness© er din komplette løsning. Grundbogen sætter hjernearbejdet ind i en overskuelig forståelsesramme. Og desuden tilbydes en fire timers workshop, hvor du gennem praktiske øvelser lærer, hvordan du kan fortsætte med at holde dig skarp.

Det er psykologen Poul Røpke, der med udgangspunkt i sin erfaring med neuropsykologisk rådgivning og rehabilitering, giver gode råd, vejledning og træningsforløb i brain fitness systemet BrainCenter.
Du kan læse en længere artikel om brain fitness på Business.dk, hvor Poul Røpke kommer med eksempler på vigtigheden af at holde hjernen i form hele livet:

Ved at træne hjernen systematisk kan f.eks. en 50-årig træne sig op til at have en korttidshukommelse som for 15-20 år siden. På den måde kan en 50-årig stå distancen i forhold til sine yngre kolleger på jobbet.

Business.dk: Træn hjernen og bliv 20 år yngre

Brain fitness, kognitiv styrketræning eller hjernegymnastik?
Ja, kært barn har mange navne – og der er som sagt flere og flere tilbud at vælge mellem:

BrainCenter
Poul Røpkes virksomhed om brain fitness.

SharpBrains
…science-based information and guidance for Brain Health and Fitness…

Lumosity
…a brain fitness program consisting of engaging brain games and exercises …

Har du flere gode ressourcer, så brug endelig kommentarfeltet :-)

Posted in Livsstil & Sundhed and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *