Topmoderne center for sportsmedicin

20 minutters kørsel fra lufthavnen i Warszawa ligger Carolina Medical Center. Det er en af Polens førende klinikker for sportmedicin. Centret tilbyder topmoderne diagnosticering og behandling af eksperter indenfor områderne ortopædi, reumatologi, neurokirurgi og rehabilitering, men tilbyder også behandling og vejledning hos de tilknyttede diætister og ernæringsspecialister.

Da Carolina Medical Center blev grundlagt i 1998, var det Polens første sportsmedicinske center. I 2010 åbnede centeret i splinternye lokaler. Carolina Medical Center er meget anerkendt og bliver blandt andet brugt af Polens olympiske hold. Patienterne kan have skader i f.eks. knæ, hofte, ankler, skuldre, albuer og håndled. CMC ledes af dr.med. Robert Smigielski, der er verdensberømt ortopæd og specialist i traumatologi.

Centret har fire operationsstuer og 30 hospitalssenge. Allerede indenfor de tre første dage efter operationen går patienten på krykker. Kørestole er noget man vil undgå. Der foretages cirka 1200 operationer årligt på CMC. 10-15 procent af patienterne er sportsfolk.

Operationerne foregår i en atmosfære, hvor steril luft konstant sprøjtes over både patienten og operationsteamet. Fysioterapeutiske eksperter skræddersyr efterfølgende individuelle genoptræningsprogram efter højeste internationale standard. Den franske fodterapeut Franz Gondoin laver individuelt tilpassede indlægssåler af forskellige materialer.

Foruden diagnosticering og behandling arbejder man på CMC også med forskning og uddannelse. Mere end tusind læger fra både Polen og udlandet har besøgt centret for bl.a. at lære om de nyeste operationsteknikker.

Priserne på centret er cirka 40 procent billigere end på privathospitaler i Vesteuropa. Lige nu kommer omtrent fire procent af indtægterne fra udenlandske patienter. Ventelisten for udlændinge er på kun et par uger.

”We restore your health” – vi genopretter dit helbred, er centrets slogan.

[box color=”blue” icon=”info” size=”big”]
Her finder du: Carolina Medical Center

Kontakt email: cmc@carolina.pl eller danuta.milanowska@carolina.pl
[/box]

Posted in Medicinsk turisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *