Oplev gevinsterne ved mindfulness

Sent hjemme fra arbejde, hente børn i institution, handle ind i et fyldt supermarked, lave mad, putte børn og dyrke motion. Er det nogenlunde sådan din hverdag forløber? Det er det for rigtig mange danskere. De lever en hverdag der kan give de fleste sved på panden og som ikke levner meget plads til at sidde stille, trække vejret dybt og give hjernen den ro den behøver. At skippe netop de ting kan dog vise sig at være en rigtig dårlig investering. Stress rammer flere og flere danskere og har negative konsekvenser for både den enkelte der bliver ramt, de pårørende og samfundet i det hele taget. Meget tyder dog på, at mindfulness kan være med til at reducere netop stress og øge livskvaliteten blandt dem der har mærket til de traditionelle stress-symptomer.

Men hvad er mindfulness egentlig? Principperne bag mindfulness stammer fra den buddhistiske meditation og kort fortalt handler mindfulness om at være til stede i nuet.  Ved at praktisere forskellige mindfulness-øvelser kan du træne dig selv i at være mere nærværende, og som en gevinst opnå den indre ro som det kan være svært at bevare i en stresset hverdag. Er man på vej mod en stresstilstand kan det ofte være svært at bevare fokus på en ting ad gangen. Det vrimler med ting der kan forstyrre og distrahere, og evnen til at koncentrere sig i længere tid ad gangen falder. Måske du selv har oplevet at tale med en kollega eller veninde og pludselig opleve, at du egentlig ikke er bevidst om, hvad I taler om. Træner du din opmærksomhed igennem mindfulness-øvelser, kan du øge din evne til at holde fokus, på netop det du er i gang med – en evne der kan gavne dig i både dit arbejds- og privatliv.

Der findes et væld af mindfulness-øvelser du nemt og enkelt kan implementere i din hverdag. Alene det at du retter fokus mod din vejrtrækning kan give resultater, fordi en korrekt vejrtrækning ofte er noget man glemmer i en presset hverdag. Sundhedsportalen Viivaa er et af de steder der tilbyder en række nemme og enkle mindfulness-øvelser. Øvelserne retter sig både mod dem der allerede har mærket stressen puste dem i nakken og dem der gerne vil komme stresssymptomerne i forkøbet. Portalens øvelser er alle nogle som du kan lave i løbet af dagen hvor og hvornår det end passer dig. I videoerne får du blandt andet vist hvordan du opnår den optimale vejrtrækning, hvordan du i løbet af et par minutter kan samle dine tanker om én ting og hvordan du i det hele taget kan opnå afslapning selvom din hverdag ikke just indbyder til det. Fysioterapeut Søren Storm fortæller samme sted om de mange gevinster ved øvelser som ”Det indre rum” og ”Æble-øvelsen”.

Mindfulness kan være din genvej til en større grad af bevidsthed, ro og afslapning i hverdagen.  Kom ned i gear ved hjælp af mindfulness-øvelser – din krop vil takke dig for det.

Om Viivaa

Hos Viivaa tager begrebet ’sundhed’ sit afsæt i forståelsen af ’det hele menneske’. Det betyder at vi fokuserer på samspillet mellem et menneskes fysik, psyke og livsstil – at være: FRISK! Vores syn på sundhed kommer til udtryk ved, at vi ikke mener at sundhed blot er at være sygdomsfri. Vi mener derimod at sundhed er et bredt og dynamisk begreb, som omfatter både fysisk og mentalt velvære, livskvalitet og læring. Vi tager udgangspunkt i og følger WHO og de offentlige danske rådgivende institutioner som Sundhedsstyrelsen m.fl., da de bygger på videnskabelige undersøgelser.

Viivaa–teamet består af højtuddannede specialister inden for både medicin, human fysiologi, sociologi, psykologi, human ernæring samt fysio- og ergoterapeuter, kliniske diætister, kostvejledere og sygeplejersker.

Læs mere på Viivaa

Posted in Mindfullness.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *