Grøn og glad. Om bæredygtig velvære

En god fornemmelse i kroppen kommer ikke altid kun fra ting vi gør ved/for os selv – mad, massage, motion og meditation er nogle af de aktiviteter, vi typisk bruger til at opnå ‘wellness’. Men vores forunderlige hjerne er også indrettet med en funktion, der gør at man bliver glad af at gøre noget for andre – eller for miljøet.

I denne TEDXCambridge talk deler Michael Norton fascinerende research om hvordan penge , rigtig nok, kan købe lykke – når du ikke bruger dem på dig selv. Og det er ganske overraskende hvor stor effekt det kan have, når man gør noget godt for andre:

Den samme effekt gør sig gældende når man investerer noget af sin egen velstand på at hjælpe børn med vanskelige forhold i 3.verdenslande. Det er naturligvis ikke kun et narcissistisk selvforkælende projekt at være fadder for – det er en enorm forskel, man kan gøre for en ret lille investering.
Du kan se her, hvordan man bliver fadder:

PlanFadder
fadder i SOS Børnebyerne

Og i samme tråd kan man også opnå en lignende følelse af velvære ved at investere i en elbil, køre grønt eller bo bæredygtigt. Og bæredygtighed kan for mange virksomheder også være et ekstra argument for at man skal vælge netop deres ydelser. Det har Crowne Plaza på Amager for eksempel set, og har gjort en betragtelig indsats for at gøre deres hotel så bæredygtigt som muligt – du kan se en video om indsatsen her og læse mere om deres syn på bæredygtighed.

…og husk – i sidste ende er det dig, der skal have det godt! Og om du opnår velvære via muddermasker, maltwhiskey, grøn juice eller grøn samvittighed – det er helt op til dig.

Hvad giver dig den bedste følelse af velvære?

Billede: rajkumar1220, Flickr

Posted in Trends og tendenser and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *