Sportens Facebook – Arena365

Pressemeddelelse fra Arena365.com:

En ny dansk sportsplatform, Arena365.com, er netop blevet lanceret. Platformen er målrettet danskere, der er aktive eller ønsker at være det, og som har lyst til at dele deres aktive liv med venner, kolleger eller holdkammerater.

Danskerne har taget sociale medier til sig. Det er de mere end to millioner danske brugere på Facebook et levende bevis på. Med Facebooks absolutte dominans i Danmark er trenden, at de nye sociale netværk, der dukker op, er mere specialiserede og ofte retter sig mod nicher. Det er Danmarks nye sportsplatform Arena365.com et godt eksempel på. Her er det erklærede mål at gøre folk sundere ved at få dem til at dyrke mere motion, og folkene bag tror på, at et socialt netværk er en væsentlig del af løsningen.

Et års intensiv planlægning og flere tusinde arbejdstimer har nu resulteret i en platform, der skal motivere os til at få dyrket den anbefalede daglige motion. På Arena365.com kan man planlægge ruter, arrangere træning, finde inspiration i andre brugeres sportslige udfoldelser, lede efter hold og holdkammerater inden for lige nøjagtig den sportsgren, man finder interessant – såsom løb eller fodbold. Man kan holde styr på mål, kilometer og kalorier og ikke mindst fortælle sin omgangskreds og hele verden, hvornår man sidst har været aktiv og med hvad.

Sportens digitale infrastruktur
En af initiativtagerne til Arena365.com, Bo Juni, der er administrerende direktør i konsulentfirmaet Advice Digital, har tidligere været med til at lancere sociale netværksplatforme som Kommunikationsforum.dk og Radikale.net. Men Arena 365 er hans hidtil mest komplekse løsning. Han er sikker på, at Arena365.com vil appellere til en stor del af befolkningen. ”Der findes allerede masser af værktøjer til sport og aktiv livsstil. Og det er ret sikkert, at mange flere vil komme til. En af de ting, som vi særligt har lagt vægt på er at være det sted, der både samler og forener. Arena365.com fokuserer således både på individuel sport og holdsport, og dækker mere end 100 sportsgrene.”

Brugerne har store forventninger
Arena365.com er lanceret på dansk, engelsk, tysk, fransk, italiensk og spansk. Platformen er gratis at bruge, og gennem sommeren har mere end 400 testpiloter brugt og givet feedback på sitet. Både fra individuelle brugere, trænere og hold har den overordnede respons været, at Arena365.com giver dem forskellige værktøjer, der gør det nemmere og sjovere at få plads til træning i hverdagen. En af de seks initiativtagere til Arena365.com, Christina Schärfe Lambach, siger om platformen:

”Jeg bruger Arena365.com både som frivillig træner, motionsløber og til at holde styr på mine sociale kontakter på sportsområdet. På Arena365.com handler alt om sport og motion, og det er skønt at vise de andre, at jeg holdt motivation, tog løbeskoene på og kom af sted. På Facebook ville jeg aldrig fortælle om f.eks. træningsmål eller resultater. Det ville virke forkert for mig.”

Vis andre hvor aktiv du er
Det, at nedskrive og registrere sine aktiviteter og resultater, som man kan det på Arena365.com, er i sig selv en afgørende motivationsfaktor. ”Når du kan omsætte dine fysiske aktiviteter til data, f.eks. ved at notere antal kilometer du har løbet, eller hvor mange timer, du har brugt i fitnesscenteret og poste denne data på din profil og dele den med dine venner og holdkammerater, øges din movitation for at være fysisk aktiv, ” lyder det fra Brian Sejersen Orland, der også er blandt initiativtagerne til Arena365.com. Han tilføjer ”I USA kaldes det ’Living by numbers’, og inden for sociologien kaldes det ’Observers Effect’. Og vi kender det alle sammen fra os selv. Når vi ved, at venner og holdkammerater ser os over skulderen, er vi mere motiverede, ligesom vi selv motiveres af at se vores venner være fysisk aktive.”

Hvad kan du på Arena365?

 • Sæt dig mål for hvad du gerne vil opnå.
 • Opret daglige eller ugentlige opgaver, der kan hjælpe dig med at fastholde et sundt fokus: Eksempelvis at du vil sove 7 timer, drikke 1,5 liter vand eller løbe 2 gange om ugen.
 • Register hvad du laver, når du er aktiv. Det kan være, hvor langt du har løbet eller gået. At du har spillet tennis, fodbold, hoppet i trampolin eller cyklet.
 • Følg med i dine resultater. Arena365.com fungerer som træningsdagbog, og du kan følge din personlige udvikling via statistik.
 • Du kan oprette ruter og registrere tid på dem. Både til gang, løb, cykling, roning og andre distancesportsgrene. Dyrker du fitness eller vægttræning kan du notere dine resultater og samle resultaterne til din træner.
 • Link op med dine venner på Arena365.com. Inspirer dem og lad dem inspirere dig. Har du venner, der ikke er på, er det nemt at invitere dem med.

Hvad kan dit hold på Arena365.com?
Vi tilbyder masser af features, der gør det lettere at være hold.

 • Opret dit hold, og inviter dine holdkammerater.
 • Brug den fælles blog til at kommunikere med hinanden.
 • Opret træning, kampe og andre events i den fælles kalender.
 • Få overblik over hvem der kommer, og hvem der ikke kommer til de forskellige events.
 • Bliv klar over, hvem der kører til kamp, vasker spilletøjet og sørger for drikkelse.
 • Opret en afstemning om alt fra kampens spiller til hvornår julefrokosten skal ligge.
 • Få nem adgang til kontaktoplysninger.
 • Upload jeres fælles billeder.

Arena 365.com er en gratis løsning at bruge og er blevet til på baggrund af et samarbejde mellem Essencius ApS (PR og kommunikation) og Eksponent ApS (software udviklingsfirma).

Log ind på Arena365.com og opret en profil, hvis du ønsker at se mere om, hvad Arena365.com er.

Posted in Motion, Pressemeddelelser and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *