Pilates – skånsomt men effektivt

Pilates træningen er bygget op over 6 grundprincipper, der sammen hjælper pilates-udøveren til at holde fuld kontrol over kroppen gennem hele øvelsen. Pilates er en af de hurtigst voksende træningsformer i den vestlige verden. Det er der mange årsager til – måske først og fremmest at de fleste af dem, der træner pilates, taler meget varmt og positivt om effekterne af at træne pilates.Pilates har sit afsæt i en styrkelse af mellemgulvet og overkroppen. Stærke mavemusker, gode rygmuskler og en smidig krop er vigtige elementer på vejen mod en sund og velfungerende krop.

Siden udviklingen af pilates i 1930erne, er der opstået flere forskellige retninger af pilates, der trækker på Joseph Pilates’ grundprincipper. I dag er de to mest kendte pilatesformer Stott Pilates og Winsor Pilates.

Mange professionelle sportsudøvere er også begyndt at vende blikket mod pilates som supplement til deres fysiske træning. Smidighed og kropskontrol er jo helt grundlæggende for succes som professionel sportsudøver.

(billede fra About.com: Pilates)

Posted in Pilates and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *