Powerhoop – træningsdagbog

I starten af november fik jeg mulighed for at teste en powerhoop – en overdimensioneret og tung hulahopring der er udviklet til at styrke mellemgulvet og de små vigtige muskler, der blandt andet hjælper med din kropsholdning. Med stærke muskler i mellemgulvet – ryg og mave – har du bedre chancer for at undgå problemer med smerter i lænden.
Desuden kan en powerhoop være med til at styrke bækkenbunden, hvis den bruges den som supplement til et træningsforløb med fokus på bækkenbundstræning. Du skal være opmærksom på at powerhoopen ikke nødvendigvis alene giver dig en stærkere bækkenbund.

Jeg ser frem til at teste powerhoopen, da jeg gennem længere tid har døjet med lændesmerter, som jeg kan holde i ave med forskellige øvelser på gulvet. Desværre er øvelserne så kedelige at jeg kun får lavet øvelserne når ryggen virkelig brokker sig.

Den powerhoop jeg har brugt er ‘midtermodellen’ 4B, og jeg har over en periode på 8 uger har jeg ført en lille dagbog over oplevelserne og effekten af træningen med min powerhoop.

Uge 1
Pakken med powerhoopen ankommer og jeg får den samlet uden store problemer. Problemerne kommer dog da jeg skal have ringen til at snurre rundt om livet; min koordination af bevægelserne i forhold til at få powerhoopen i sving er helt skæv og jeg kan max få ringen til at køre 2-3 omgange før den brager ned i gulvet. Kone og børn kigger undrende på mig.

Uge 2
Sådan! Pludselig finder kroppen ud af hvad hjernen vil og jeg kan køre i længere perioder med min powerhoop (læs: op til 30 sekunder). Dette gør at jeg nu oplever den ømhed i siderne, som ofte nævnes som en af startvanskelighederne med powerhoops. Ømheden kan beskrives som en blanding af at blive banket i siderne med sønnens rollespilsværd, og den følelse af kriblen og kløen man kan opleve når man får masseret blodet væk fra et område med en af de massageapparater man til tider ser i fitnesscentre. Ømheden forsvinder dog ganske hurtigt og føles som en lav pris i forhold til den effekt jeg rent faktisk oplever i musklerne i mave og ryg. Det er dog ikke de store mavemuskler (vaskebrædtet) eller de store rygmuskler, der er ømme. Ømheden sætter sig tydeligt i en masse små muskler, jeg ikke rigtig har været øm i før.

Powerhoop helt kort
Fordele
– Sjov og nem at bruge
– hurtig at tage frem
– få minutter per dag gør stor forskel
– kan bruges foran fjernsynet
– Effektiv

Ulemper
– Ømhed ved opstart
– Ikke optimal i nærheden af legende småbørn
– Kræver god plads

Uge 3-4
Jeg er nu ved at føle mig som powerhoop-ekspert; bevægelserne er blevet automatiserede og jeg har ikke problemer med at holde ringen kørende. Jeg er begyndt at eksperimentere med at køre powerhoopen rundt i forskellige hastigheder; jo hurtigere man kører ringen rundt, jo hårdere er det at bruge den.
Jeg bruger powerhoopen dagligt og tager 5-10 minutter foran fjernsynet hver aften. Og jeg har nu så meget styr på powerhoopen at jeg også kan føre samtaler mens jeg powerhooper :-)

Uge 5-8
Fortsætter med at bruge powerhoopen dagligt, men er begyndt at overveje at købe en 5B powerhoop, da jeg begynder at savne den fysiske udfordring med powerhoopen. Kan godt være at jeg ville få større udfordring ved at køre i længere perioder, men har ikke fundet mig til rette med at køre mere end 5-10 minutter per dag.

Konklusion
Eneste minus med powerhoopen er at den kræver noget plads 2,5×2,5 meter for mit vedkommende… – om sommeren kan man naturligvis gå udenfor. Derudover er en roterende powerhoop og børn på ca 1 meters højde en farlig cocktail – men det kan løses med powerhoop-sessioner foran de sene nyheder.

Jeg synes bestemt at powerhoop holder hvad de lover. Jeg har erstattet de kedelige øvelser med powerhoopen, og oplever en mærkbar forbedring/reduktion af de lændesmerter, jeg af og til slås med. Efter en lidt svær start er det utroligt tilfredsstillende at opleve hurtige fremskridt.

Hvordan kommer jeg igang?

Du kan købe powerhoops i mange sportsbutikker og flere steder på nettet – fx hos:
Powerhoop.dk
Posted in Powerhoop and tagged , , , , , .

3 Comments

  1. Jeg kan klart anbefale at bruge powerhoop hulahopring!
    Har tabt mig 6 cm omkring livet, og nu ingen problemer med at komme ned i mine gamle kjoler ! 😀

    Jeg købte for 2 måneder siden sådan et powerhoop hulahopringe sæt ved hjemmefitness.dk. Og synes virkelig den er sjov at bruge og bedst af alt er den virkelig nem og ikke som de gamle hulahopringe der fandtes førhen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *