Yoga på Kreta

YPintroPic

Smørhuller skal man være varsom med at afsløre. Her kommer alligevel fortællingen om et lille paradis, der tiltrækker yogaentusiaster og livsnydere fra hele verden.

To englændere, Radha Warrell og Derek Ireland, skabte i 1990 centret ved den lille bugt Agios Pavlos. De havde tidligere undervist i traditionel yoga mange steder i verden. Sidst i 1980’erne lærte de Astanga-yoga i Indien. Yoga Plus på Kreta blev det første Astanga-center i Europa.

Stedet har åbent hvert år fra maj til halvvejs ind i oktober. Kurserne varer to uger, men det er muligt at nøjes med én uge – hvis man vil snyde sig selv… Kursusudbuddet er stort. Basen udgøres af undervisning i Astanga Vinyasa Yoga. Udover det kan man supplere med kurser i alt fra tai chi og qigong til Alexanderteknik, tegning og maling, forskellige slags massage, Kretas historie, svømning, salsa, pilates og sangmeditation – you name it. Nogle af sessionerne indeholder adventure walks, lange vandreture i naturen. Maden er vegetarisk og superlækker.

Undervisningen foregår på engelsk. Radha Warrells partner og medunderviser er i dag svensk-marokkanske Pierre Seghir.

Læs mere på Yoga Plus.

Posted in Yoga and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *