Peter Vilnov fra SimpleRAW – Sundhedsstafetten

Sundhedsstafetten
Sundhedsstafetten er et koncept, hvor danskere indenfor sundhedsområdet bliver interviewet om deres sunde tanker, deres projekter, missioner og inspirationer. De interviewede personer peger videre på et sted eller en person indenfor sundhedsområdet, som de mener du bør kende!
Du får inspiration, motivation og viden – lige til at bruge!


Peters Projekt:
Ejer og iværksætter af ny trendy café SimpleRAW – en Raw Food café i hjertet af vesterbro

Peter bliver interviewet mens han er på arbejde. Jeg har faktisk glædet mig til at møde ham – hans café har nemlig imponeret mig de gange jeg har været forbi. Hvem er egentlig personen bag, hvad er han drevet af, hvordan endte han her og hvad tænker han om sundhed?

Om personen
Peter Vilnov er 34 år, født og opvokset i København. Han bor i dag på Vesterbro og elsker byens muligheder og liv.

Vejen til Raw Food
Peter er ikke ny i cafébranchen, men Raw Food har han kun kendt til i 1 års tid. Med 19 år i caféfeltet, hvoraf de 17 har været med ledelseserfaring, har han styr på hvad han bevæger sig rundt i. Peter har været med til at starte trendy caféer og koncepter som Kaffesalonen, Leopolds og Bogcaféen Paludan i København. Gennem sit forrige job som leder hos Sticks´n Sushi i Lyngby, hørte han for første gang om Raw Food på et personalemøde – “det var virkelig inspirerende, ikke en prædiken, mere sådan, tag det I kan bruge af den her viden” genkalder Peter sig under interviewet. En ny flamme var tændt og kun 1 år efter åbnede Peter caféen SimpleRAW. Ønsket om at være selvstændig blev en realitet og tiden bliver ikke spildt, her får man får hurtigt en fornemmelse af at Peter handler, hvor han ser muligheder og mening.

Om projektet
Graver man i Raw Food miljøet støder man ofte på de samme mennesker der går igen og igen. Peter fortæller, at det er rigtigt, at det nok tidligere har været et mindre samfund i Danmark, hvor alle kender hinanden. Dog var der ingen i miljøet, der kendte til Peters tanker om SimpleRAW og jeg spørger hvorfor? “Jeg ville ikke blande mig med Raw Food kliken mens jeg lavede konceptet. Jeg ville helst ikke blive for påvirket af andres meninger.” Det var nemlig vigtigt for Peter, at tilbyde hans egen fortolkning af Raw Food konceptet og derfor var det først de sidste uger inden åbningen at nyheden begyndte at sive ud.

Inspiration og viden
Men uanset egne tanker, så er inspiration nødvendigt for at skabe holdbare koncepter. Længe leve internettet, for her findes genvejen til det store udland og man får gennem snakken med Peter et klart indtryk af, at Raw Food området kræver at man skæver ud over landets grænser, hvis man vil være på forkant. Peter nævner to navne som har været og er til stor inspiration for ham.
Raw Fairies er en engelsk virksomhed på beatet indenfor det rå koncept
Pret a Manger beriger og inspirerer med deres koncept omkring genbrug, friskhed i maden og bæredygtighed

Målgruppen
De fleste kunder er unge sundhedsbevidste mennesker mellem 25 og 39 år, men på spørgsmålet om hvem der er Peters målgruppe lyder svaret “jeg håber at nå alle der har et ønske om at tænke og leve sundt- det handler ikke om et specifik gruppe for mig”. Peter fortæller, at hans mormor er blevet så positivt overrasket over Raw Food, at hun nu viderebringer viden om Raw Food til en meget ældre generation.

Missionen
Peter er realist, en mand der ikke fortaber sig i sundhedsregimer og regler, heller ikke når det gælder Raw Food. Missionen med SimpleRAW er at levere sunde helhedsoplevelser, tilgængelighed og muligheder indenfor Raw Food til alle mennesker.
“Det er en slags gave til Vesterbro” siger Peter og man får indtryk af at han siger det dybt fra hjertet. Der sælges både almindelig the og kaffe i Raw Food caféen og selvom ingen af delene kan gå ind under Raw Food tankegangen, så er det et velovervejet træk. “Det er vores koncept og vores fortolkning af Raw Food man møder i SimpleRAW” siger Peter og forklarer, at kulturen i DK ofte er, at folk har lyst til the eller kaffe til kagen. Peter serverer både startes, hovedmåltider og desserter og hvis alternativet er at kunderne går videre og spiser kage og drikker kaffe et andet sted, fordi de ikke kan få varme drikke hos SimpleRAW, så vil Peter hellere tilbyde Raw kager med rigtig kaffe og the hos ham.

5 hurtige til Peter
Hvis jeg var sundhedsminister…
…ville jeg fjerne afgiften på nødder og gøre økologi billigere

Som snack spiser jeg…
…Raw Chokolade

Jeg bliver inspireret af…
…positive mennesker

Luksus er…
…god mad og vin

Min krop elsker at…
…arbejde.

Nye trends og tendenser indenfor sundhed
Peter tror på at bæredygtighed og økologi vil blive en større trend i hverdagen. Han forudser, at folk i højere grad vil flashe de mere almindelige ting de bruger i hverdagen fx rengøringsmidler og tøj og det skal være produkter der udstråler omtanke.

Wellness&Fitness har fokus på kost, motion og wellness som væsentlige faktorer der påvirker sundhed. Vi spørger Peter hvordan de faktorer ser ud for ham i hverdagen:

Sundhed & kost er…
“når jeg indtager mad med maven, hjertet og sindet, hvor jeg får et smil på læben og synes at livet er smukt” siger Peter og forklarer at det for ham er vigtigt at mærke efter indeni. Det er sundt, at være glad hver dag og det er ikke godt at låse sig fast på ting eller blive fanatisk. Har man lyst til kød den ene uge og grøntsager den næste, så er det sådan det er. Det er hvad der virker for den enkelte.

Sundhed & wellness er…
“en god gang massage eller et godt glas vin”. Wellness er de ting der får Peter til at slappe af i hverdagen og her er vin en stor vinder. Afslapning sker dog også ved at arbejde, faktisk mener Peter, at det er booster hans wellness når han arbejder. Når man elsker der man laver føles det godt. Snakken om wellness ender på, at der skal være plads til at gøre de ting, der virkelig betyder noget for en selv uanset om det er vin, massage eller ansigtsbehandling.

Sundhed & motion er…
“alle de skridt jeg går i løbet af dagen” – der bliver gået meget på en arbejdsdag og på en tidligere arbejdsplads nåede skridttælleren ofte op på 16 km, når det var fyraften. Gåturene bliver også prioriteret i fritiden sammen med frisk luft og duft af København.

Jeg slutter af i caféen og konkluderer, at Peter kun ser udfordringer og ikke problemer. Han er positiv og ønsker at tilføre noget til folk. Han arbejder med hjerte og sjæl og jeg er sikker på at det bringer ham langt. Inden vi slutter interviewet, spørger jeg til, hvad han tror der skal til for at folk ændrer deres vaner og deres tilgang til sundhed. Tilgængelighed lyder svaret kontant. Det skal være nemt at træffe det sunde valg uanset hvad emnet er.

Sundhedsstafetten gives til…
Peter giver sundhedsstafetten til Vitaboost med sætningen “fordi de giver så meget god info, de sætter ting sammen ud fra sundhedsmæssige aspekter og tænker over tingene”
Vitaboost ligger på Godthåbsvej 6, 2000 Frederiksberg, telefon 78782222 og har hjemmesiden www.vitaboost.dk
“Målsætningen er at tilbyde dig minimum 300 gram i en smoothie eller salat, som lever op til de offentlige anbefalinger om 600 gram frugt og grønt om dagen”

Læs vores artikler om Raw Food under kost

Posted in Peter Vilnov, Sundhedsstafetten and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *