Kettlebells – mest for mænd?

Forestil dig en kanonkugle med håndtag, så er du godt med på hvordan en kettlebell ser ud.

Billede: steve caddy

Det er et gammelt russisk træningsredkab (på russisk en girya), der oprindeligt blev brugt i styrkekonkurrencer på de russiske markeder. Øvelserne med kettlebells minder meget om dem, man ser ved traditionel vægtløftning – squats, træk og stød – men der er også en lang række øvelser, som man kun kan gennemføre med en kettlebell.
Kettlebells har længe været på fremmarch i USA og er nu også ved at blive mere og mere populære her i Danmark.

Der er kog i kettlebells!
Træning med kettlebells er simpelt men effektivt og falder godt ind den strømning man idag ser inden for fitness-miljøet hvor brugerne i højere grad efterspørger træningsformer som crossfit og udendørs fitness. Øvelserne aktiverer hele kroppen, kræver god styrke og stabilitet i mellemgulvet, og giver en meget alsidigt trænet og stærk krop.

Få en forsmag på Kettlebells
Du kan som altid finde en lang række videoer på YouTube – vi har fundet en der viser en række af de mest almindelige og basale øvelser med kettlebells:

Her på Wellness & Fitness vil vi følge udviklingen inden for kettlebells. Hvis du har gode tips til steder og forhandlere kan du komme med dine input i kommentarfeltet nedenfor.

Posted in Kettlebells, Mandeblog and tagged , , , , .

2 Comments

  1. Jeg ledte virkelig længe efter nogle kettlebells som var ordentlige til en god pris. Problemet er at mange af de kettlebells som sælges er alt for ru så de ødelægger hænderne når man laver øvelserne.

    Jeg endte med at købe mine kettlebells her hvor prisen var fornuftig og en god kvalitet. Måske ikke de billigste, men lækker kvali.

  2. Kettlebells er super gode som træningsredskab, jeg bruger dem selv meget og også med mine klienter som er meget begejstret for dem. Jeg ville anbefale dem til alle, både mænd og kvinder, da man kan få vægtene i mange forskellige vægtklasser. Det er super funktionel træning der kan gavne alle hverdag. Jeg har selv lavet nogle instruktionsvideoer til kettlebell træning skulle nogen have lyst til at kigge på dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *