Mandewellness

Når man taler wellness, springer der ofte billeder af muddermasker, lavasten og garra rufa fisk op. Glade kvinder, der lader sig forkæle i en spa og kommer glade og forfriskede hjem. I samme rille opfattes meditation, yoga, pilates og ansigtsbehandlinger som kerne-wellness. Dejligt, dejligt – men ikke ‘mandigt’. Jeg har et stykke tid tænkt over at mænd også har brug for wellness – men muddermaske og garra rufa er måske ikke det, der rammer min ‘mandige’ opfattelse af wellness – og derfor spidsede jeg i den grad øjne, da en invitation til whiskysmagning landede i indbakken:

Whiskysmagning i Riddersalen i den Holmske Gaard med Martin Markvardsen, Highland Park Senior Brand Ambassador. Highland Park præsenterer nu den anden af de fire fantastiske whiskyer i den guddommelige Valhalla Collection; en serie af unikke whiskyer inspireret af de legendariske nordiske guder. Serien er ikke for sarte sjæle, men den, der tør indlede et forhold til kamæleonen LOKI, vil blive belønnet med en ultimativ og overraskende oplevelse: En 15årig singlemalt whisky med en spiritusprocent på 48,7 og stærkt influeret og inspireret af Orkneys unikke omgivelser.

Og så slog det mig: dét er wellness for mænd. Dét er mandewellness! Den opmærksomme læser kan nok her regne ud at undertegnede meget hurtigt fik sikret sig en plads… Men – til den vigtige del: whiskysmagningen var ikke bare en tam præsentation af en hvilken som helst whisky. Nej, her taler vi om et arrangement i et hus bygget i 1798 – samme år som Highland Park blev grundlagt. Her taler vi om opdækning i en riddersal med udstoppede dyrehoveder og lysekroner lavet af gevirer. Her taler vi om et bord dækket med træ-bestik og pyntet med tørv, drivtømmer og bygkorn. Og her bliver man modtaget af en hærdebred skaldet mand i kilt, der har arbejdet med whisky i omkring 20 år. Læs mere om Martin hos Highland Park.

highland Park

Foto: EDRINGTON Denmark

Her et stemningsbillede fra riddersalen (den store slørede ting i baggrunden er Martin Markvardsen):

Som sagt var det her ikke flad produktpræsentation – hvorfor man også ser flere glas med gylden glæde. Man kan jo ikke bare præsentere en whisky uden at også give den en referenceramme. Og derfor lagde vi ud med en Highland Park 18 år (se den her), der flere gange er kåret til “Best Spirit in the World”. Det er en god whisky, ikke så meget diskussion om det. Samtidig med prøvesmagningen af den første whisky kom et par fade med ‘Orkney-salat’ på bordet. Orkney-salaten bestod af en skøn blanding af røget laks, roastbeef i tynde skiver og røget cheddar. Det lyder lidt sært, men det smagte fantastisk – og mandigt. …og så skal det også tilføjes at det var min første oplevelse med at drikke whisky til mad. Men bestemt ikke sidste. Sammen med ‘salaten’ kom også endnu en spændende ret: nederst en mast kartoffel med stykker af skinke og øverst et stykke torsk pyntet med stenbiderrogn. Ikke dårligt. Nu var det så blevet tid til whiskysmagningens 2. indslag: Thor (se den her). Noget af det mest interessante her var Martin Markvardsens fortælling om Highland Parks Valhalla-serie og de overvejelser, der lå forud for tilblivelsen af ‘Thor’. Men det korte af det lange er, at Thor slår hårdt (52,1%) og har en god eftersmag. Den dybe faglige anmeldelse af de forskellige whiskyer vil jeg overlade til min ene bordherre til arrangementet, Claus Rasmussen fra The Malt Desk. Det er ikke mange whiskyer, der skal til for at hæve stemningen i et selskab, og snakken gik da også livligt, da dagens hovedperson blev præsenteret:

highland Park

Foto: EDRINGTON Denmark

Og ja – dét er en gennemført indpakning af en whiskyflaske. Paprør med print kan ikke rigtig måle sig med den indpakning som valhallaseriens ‘guder’ kommer i. Inden vi fik smagt på Loki, underholdt Flemming Kaul og Morten Warmind fra hhv Nationalmuseet og KU med historier om den vilde gud Loke. Rent smagsmæssigt var Loki ikke lige så ‘vild’ som Thor (selvom den heller ikke ligger i den svage ende af whiskyer) – men faktisk en rigtig god smagsoplevelse. [box]

Fakta om Loki

Highland Park LOKI Vejledende udsalgspris 1.300 kr. (inclusive træholder) 732 stk. udbydes i Danmark Forhandlere af Highland Park LOKI oplyses hos Edrington på 43 22 55 00. [/box] Men Loki kunne jo ikke bare sådan drikkes alene og derfor blev ret 3 og 4 båret ind: bøf tatar med rå løg og kapers i skønt selskab med et fad lammekroner med whisky glacé lavet på Higland Park. Nu siger jeg det lige igen: for det whiskyfaglige må du besøge The Malt Desk. …men åbenbaringen af at whisky og mad, hovedsagligt bestående af kød i den grad kan opleves som wellness – det kan du få her. Jeg er ganske sikker på at hvis man holder udgifterne til en ansigtsbehandling op mod et par super gode whiskyer med tilhørende menu, ja så går det nok nogenlunde lige op. Og det er værd at huske til næste gang: det kan godt være at din tilkommende tanker op og bliver gladere af ‘kvinde wellnness’ – men undertegnede fik i hvert fald åbnet øjnene for der også er noget, der hedder ‘mande wellness’.

highland Park

Den udsendte medarbejder prøver ihærdigt at dokumentere menuerne med det lidt sløje kamera i iPaden…
Foto: EDRINGTON Denmark

[related-posts]

Posted in For mænd and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *