Wellness i Bulgarien

Bulgarien har en lang tradition for kurbade og spa-ophold. Mange steder i landet ser man ruiner af romerske bade. Bulgarien har over 600 mineralske kilder, og de udnyttes selvsagt i behandlingerne.

I dag handler det om moderne kurophold, i byer som Sandanski, Hisar og Velingrad. Men også Sortehavskysten er godt med. For eksempel Sol Nessebar Resort tilbyder en lang række behandlinger indenfor medicinsk wellness og spa. Foruden forskellige typer massage kan man prøve på behandlinger med chokolade og alger. Jeg valgte en times klassisk helkropsmassage med rosenolie til en absolut overkommelig pris.

Hammam_2

Besøger man Bulgarien må man ikke snyde sig selv for at indhandle diverse rosenprodukter. Roser for produktion af rosenolie kan kun dyrkes i få lande. Bulgarien producerer omkring 70 procent af verdens rosenolie. Man høster fem, seks tons rosenblade per år, i maj-juni. De store marker med damaskroser ligger i en lukket dal med et mildt klima, 200 kilometer øst for Sofia. Dalen strækker sig fra Karlovo i vest til Kazanlak i øst, og kaldes Rosernes dal. Rosenbladene plukkes med håndkraft tidligt om morgenen, før solen står op, og destilleres samme dag.

Rosenolie er godt for mange ting. Den er antiseptisk, antiviral, bakteriehæmmende, feberstillende, og har en fin effekt på tarmfloraen. ”Har du træg mave skal du bare tage en ske rosengelé”, sagde sælgeren. ”Men sørg for at du har et toilet i nærheden!”

Posted in Sparejser and tagged , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *