Wellness og kurbade i Budapest

Budapest i Ungarn er et af de første steder man bør overveje, hvis man vil afsted på en wellness-rejse. Det er ikke for ingenting Budapest kaldes ‘Kurbadenes By’. Der er mere end 100 termiske kilder i Budapest og hver dag sender disse termiske kilder mere end 55 millioner liter af termisk vand op fra undergrunden. Det er der mange hoteller og kurbade, der drager nytte af idag. Kurbade er dog ikke en ny ting i Budapest – tyrkerne byggede de første kurbade i Budapest i 1600 og 1700 tallet.
Senere hen, har forskellige overherredømmer fortsat udviklingen af smukke svømmehaller og termiske bade. Vandet fra de termiske kilder indeholder en mange forskellige mineraler som efter sigende skal være godt mod mange lidelser. Dengang anede man næppe at smukke spa-bade og skønne omgivelser skulle blive et centralt element af den wellness-bølge vi oplever i dag. På billedet nedenfor har vi den smukke svømmehal i Corinthia Grand Hotel.
Corinthia Grand Hotel Spa

Vil du læse mere om de mange spændende kurbade i Budapest, er der to fine artikler at læse her: Baths in Budapest og Spa & Wellness in Budapest, hvor også andre af de spændede og smukke kurbade i Budapest, Gellért, Széchenyi og Lukács beskrives.

Posted in Wellness and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *